Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ιεράπετρα 2 - Μεσσαρά 41 - 29 (Παμπαίδων Α' - 4η Αγωνιστική)












Ιεράπετρα 2 - Μεσσαρά   41 - 29


Ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας διεξήχθει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι, στο κλειστό της Ιεράπετρας "Μάρκος Φωνιαδάκης" μεταξύ των ομάδων Ιεράπετρα 2 και Μεσσαρά. Το αποτέλεσμα ήταν 41-29 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως, ενώ η κατηγορία απαρτίζεται από αθλητές γεννηθέντες από το 1996 και αργότερα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο ματς ήταν παιδιά μικρότερης ηλικίας (1997-1998 ακόμα και 1999). Η φιλοσοφία των δύο σωματείων, οδήγησε στο παραπάνω γεγονός, το οποίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει το μήνυμα ότι τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον στο τοπικό (και όχι μόνο) μπάσκετ, και πως σε αυτό το επίπεδο, οι ομάδες θα πρέπει να μένουν μακριά από σκοπιμότητες για αποτελέσματα και τίτλους, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στη συμμετοχή όλων και ειδικά των μικρών αθλητών.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, με αρκετά λάθη και άστοχα σουτ, με αποτέλεσμα το σκορ να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (6-5). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, απέκτησαν ρυθμό, ανεβασαν την απόδοσή τους, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρά υπεροχή κλείνοντας έτσι το ημίχρονο προηγούμενοι με 21-14.
Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα της Μεσσαράς προσπάθησε να ξεκινήσει δυναμικά, προσπαθώντας για την ανατροπή, με την ομάδα της Ιεράπετρας να στέκεται καλά στο γήπεδο χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους.
Η διαφορά των 10 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου διατηρήθηκε σχετικά εύκολα και στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Ιεράπετρα 2 να παίρνει τελικά το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για την φετινή χρονιά, αφήνοντας στην τελευταία θέση τους Μεσσαρίτες.

Να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν και η βοήθεια των γονέων των αθλητών που συνόδευσαν μαζί με το συμβούλιο και τον προπονητή, την αποστολή της ομάδας στη μακρυνή έδρα της Ιεράπετρας, όπως είχαν κάνει και στον Άγιο Νικόλαο.

Ιεράπετρα 2 - Μεσσαρά   41 - 29

Δεκάλεπτα:   1ο: 06-05,   2ο: 15-09,   3ο: 11-08,   4ο: 09-07
Ιεράπετρα 2 (Κορνιωτάκης Δ.): Σφυράκης 6, Πλακογιαννάκης 5 (1), Ματθαίου, Φανουράκης 2, Μπαϊράς 2, Μπαλοθιάρης 5, Γρηγορίου 12, Καναβάκης 2, Κουρουπάκης 2, Φελούκας 3, Αγγελόπουλος 2.

Μεσσαρά (Κυδωνάκης Ι.): Παπαγρηγορίου, Μιχελιουδάκης, Τσικριτσάκης, Καμπιτάκης 9 (1), Ζαχαριουδάκης 2, Τζωρτζακάκης 5, Δουλγεράκης, Φωτάκης, Λαμπράκης 8, Χαλκιαδάκης 5 (1).

 Η ομάδα της Ιεράπετρας 2

Η ομάδα της Μεσσαράς
Οι διαιτητές του αγώνα κύριοι Γιαννακουδάκης και Φλίγκος
με τον πρόεδρο του Α.Ο.Ιεράπετρας κύριο Πλεξουσάκη.

Γραμματειακή υποστήριξη από τις κυρίες Βασιλάκη-Σωμαράκη
του Συνδέσμου Κριτών Μπάσκετ Κρήτης
Το καθιερωμένο "ΖΝΤΟ" ή αλλιώς Όρκος Νίκης,
πριν την έναρξη του αγώνα, από τους αθλητές και τον προπονητή της Μεσσαράς
Το τζάμπολ του αγώνα



Αρκετοί γονείς συνόδευσαν τους αθλητές στην Ιεράπετρα,
στηρίζοντας και πάλι την προσπάθειά τους
Οι αθλητές μετά τον αγώνα σε γεύμα που παράθεσε η διοίκηση
Ο προπονητής κ. Κυδωνάκης με μέλη του συμβουλίου
που συνόδευσαν την αποστολή (Φανουράκης, Ταβερναράκης, Μυρτάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου