Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Οι κανονισμοί του Τουρνουά 3on3

1-Ο αγώνας τελειώνει στους 11 πόντους διαφορετικά στα 15 λεπτά (Ο χρόνος δεν σταματάει κατά την διάρκεια του αγώνα.) οπότε νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους στην λήξη των 15 λεπτών

2-Σε περίπτωση ισοπαλίας των δυο ομάδων θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ξαφνικού θανάτου (2 λεπτά διάρκεια, η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει θα είναι και η νικήτρια). Εφόσον δεν μπει καλάθι θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα (και άμα χρειαστούν και περισσότερες ανά μια σε κάθε ομάδα)

3-Στο τουρνουά θα εφαρμοστεί το σύστημα του διπλού αποκλεισμού, δηλαδή η ομάδα θα αποκλείεται μόνο σε περίπτωση που κάνει 2 ήττες. Αυτό δεν ισχύει μόνο στον τελικό όπου θα γίνει ένα παιχνίδι. (Δηλαδή όποιος φτάσει στον τελικό αήττητος, δεν έχει δικαίωμα για ήττα.) Σε περίπτωση που οι συμμετοχές σε κάποια κατηγορία είναι θα εφαρμοστεί το σύστημα των ομίλων  με τη νίκη να παίρνει 2 βαθμούς και την ήττα 1.

4-Αν μια ομάδα δεν παρουσιαστεί κατά την έναρξη του αγώνα όπως αυτή καθορίζεται στο πρόγραμμα, μηδενίζεται και η άλλη ομάδα θεωρείται νικήτρια του αγώνα

5-Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή «του τριπόντου» μετρούν για 1 πόντο ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους

6-Μετά από καλάθι αλλάζει η κατοχή της μπάλας

7-Μετά την συμπλήρωση 5 φάουλ από μια ομάδα δίνεται μια ελεύθερη βολή στην αντίπαλη ομάδα

8-Δεν υπάρχει χρονόμετρο στην διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.

9-Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από την τελική γραμμή του γηπέδου

10-Η ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίχτη ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.

11-Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time-out διάρκειας 45''

12-Καμία βίαιη συμπεριφορά από παίκτη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ( θα αποβάλλεται από το τουρνουά οριστικά).

13-Με περιστροφή κέρματος θα επιλεγεί η ομάδα που θα έχει πρώτη την κατοχή της μπάλας.

14-Η αμυνόμενη ομάδα όταν αποκτήσει την κατοχή της μπάλας μετά από κλέψιμο, ριμπάουντ κλπ για να σκοράρει πρέπει η μπάλα να βγει έξω από τη γραμμή του τριπόντου και να γίνει τουλάχιστον 1 πάσα. Το ίδιο ισχύει και για το airball.

15-Σε περίπτωση διεκδίκησης της μπάλας από 2 παίκτες η κατοχή της μπάλας αλλάζει εναλλάξ.

16-Σε περίπτωση που χρεωθεί σε μία ομάδα τεχνική ποινή η αντιαθλητικό φάουλ η αντίπαλη ομάδα θα εκτελέσει 1 ελεύθερη βολή και θα διατηρήσει την κατοχή της μπάλας.

17-Οι ομάδες μπορούν να αλλάζουν τους παίκτες σε κάθε νεκρό σημείο του αγώνα.

18-Σε κάθε αγώνα υπάρχει διαιτητής ο οποίος είναι υπεύθυνος να κρατάει το σκορ και τα φάουλ, να διευκρινίζει-υπενθυμίζει τους κανονισμούς και να αποφασίζει, στα σημεία που υπάρχει  διαφωνία μεταξύ των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου